Kako sprečiti zlonamernu manipulaciju Vašim AdSense nalogom (kraj)

Kako sprečiti zlonamernu manipulaciju Vašim AdSense nalogom (kraj)

Cilj je postignut

Shvativši šta se dešava, niste se libili da izvršite prijavu zlonamernog kliktanja po Vašim reklamama.
Mnogo dana posle toga se Vaš cimer još uvek pokrivao preko glave kada bi uzimao svoj lap top u ruke. To je bilo propraćeno njegovim gotovo ludačkim kikotanjem. Niste se obazirali na to. Sa te strane ste bili potpuno bezbedni.
Vi ste nastavili da trošite svoje slobodno vreme u razmišljanju kako da instalirate firmware u njegov HAL 9000, kako da napravite neku sabotažu, kako da neprimetno presolite cimerovo jelo i kako da smuvate Margaretu iz 128-ice. I tako su Vam prolazili dani.
Nakon par meseci, u cik zore, dok ste još uvek slatko sanjali kako bez korišćenja ruku razmenjujete veštačke zube sa gorepomenutom Margaretom, osetili ste da Vas neko posmatra. Otvorili ste oči, i sa neskrivenim iznenađenjem, primetili ste kako ispred Vas stoji neki poštar. U ruci je držao ček na kome je pisalo Google AdSense.
Pomislili ste da je ovo samo san, prouzrokovan prevelikim psihičkim opterećenjem izazvanim problemima koji ste imali sa svojim AdSense nalogom. Ovlaš ste zabacili glavu prema cimerovom krevetu. Prizor koji ste ugledali Vas je razuverio da je u pitanju ikakvo snoviđenje.
Zbunjen, tek probuđen, cimer je sve to gledao. Oči su mu bile zakrvavljene. Pitao se kako je to moguće? Pitao se kako takav šmokljan poput Vas može da dobije bilo kakve pare od bilo koga? Povisio mu se pritisak. Zacrveneo se.
Poštar Vam je pružio svoju ruku i Vi ste brzo uzeli ono što je bilo u njoj. Beli ček sa šarenim slovima se sjajio u sobi osvetljenoj prvim sunčevim zracima. Prizor bi, nepažljivom posmatraču, delovao kao  Mikelanđelovo "Stvaranje Adama" iz Sikstinske kapele.
Primanje čeka od AdSense-a
Vi ste onaj ček namerno pregledali iz svih mogućih i nemogućih uglova, pri tom pazeći da to cimer, u svakom trenutku tog malog blaženstva, vidi. Morali ste da se uverite da ste mu dali do znanja da njegova prevara nije urodila plodom. Tada ste krajičkom oka primetili da mu je pena krenula na usta. U tom svom ropcu, on je pokušao da pritisne prekidač iznad svoje glave koji alarmira medicinsko osoblje. Vi se u sebi smeškate jer ste taj prekidač sabotirali još pre par meseci kada ste se zatekli sami u sobi. Vaš cimer se bespomoćno opružio preko patosa na koji je pao. Bilo mu je to poslednje.
Izbezumljeni poštar je od straha iskočio kroz prozor. Čuli ste kako se udaljava na svom Tomos APN 4 mopedu velikom brzinom. Ah... Ne treba mu zameriti. Taj poštar je bio samo mladić koji prvi put u svom životu vidi kako neko umire. Verovatno će sutra dati otkaz. Eh.... Šta ti je život.
Zadovoljno ste odahnuli. Konačno sami! To je odmor koji ste davno priželjkivali! Ali sada će nastupiti gužva. Čim osoblje sazna za slučaj Vašeg, sada već bivšeg, cimera, doleteće i napraviće ogromnu gungulu i rusvaj. Bolje da se Vi malo odmorite pa kasnije da ih zovnete. Zavaljujete se u svoj krevet. U rukama držite onaj ček. Prinosite ga nosu da osetite njegov miris. Trljate ga o bradu da osetite njegov dodir. Liznete ga da osetite njegov ukus. To je tih 70€ koje ste čitav život želeli!

Na kraju ste smorili sami sebe. Još Vam je bilo rano da pozovete dežurnu sestru kako bi čuli njen umilni vrisak zaprepašćenja što vidi Vaš ček na 70€ cimera na podu sobe. Upalili ste računar i tek onda ste primetili mejl sa porukom da će Vam sutra ček biti poslan poštom.

  • [message]
    • Čitaoca ovo ne treba da čudi:
      • Balkanske sveznalice iz Vaše mladosti, čija razmišljanja ste mogli čitati kroz mnogobrojne komentare ostavljene ispod različitih vesti (najčešće vezanih za nauku) koje su objavljivali popularni portali, su ipak doprinele nečemu. Naime, na njihovu ideju je kreirana i osmišljena poštanska služba koja je brža i od pošiljalaca. Tako ste sada u mogućnosti da dobijete neku pošiljku čak i pre nego li je bilo ko nju i poslao. Način na koji je to postignuto je tajna, mada kruže glasine da se "recept" krije negde među 10.568 komentara na vest "Naučnici potvrdili: zemlja je ravna" na jednom od nekada popularnih sajtova.

Uživanje

Nedugo posle toga je nastala ludnica i opšti haos. Oko Vašeg kreveta su se vrzmali doktori, tehničari i medicinske sestre. Budući da su mislili da ste pod izuzetnim stresom zbog gubitka cimera, dali su Vam veliku količinu lekova za smirenje što je donekle, u njihovim očima, opravdalo Vaše ponašanje tog dana.
Vi ste se, naravno, osećali lepršavo. U sobi za dnevni boravak ste odpanjili muziku Vaše mladosti (davnozaboravljenu Lady Gagu i Psy-a) i plesali u ritmu Gangam stila. Tog dana ste promenili mnogo plesnih partnerki (jer je mnogima od njih iskočio veštački kuk prilikom tverkovanja), ali u najlepšoj uspomeni će Vam ipak ostati ples sa Margaretom jer ste uspeli suptilno da je štipnete za pozadinu. Vi ste sigurni da je ona to osetila i da nisu istinite priče da joj injekcije moraju davati sa špricom koji ima iiglu od 25 cm jer je u svojim dvadesetim ugradila silikonski implant u zadnjicu koji je i glavni krivac što ona ništa ne oseća u tom delu svoga tela. To su samo špekulacije zlih jezika koji, zbog nedostatka zuba, u staračkom domu suviše često izleću prema osobama koje to ne zaslužuju.
Nakon tako lude žurke, pred Vama su bili dani stvoreni za uživanje. Medicinsko osoblje Vas je gledalo tužnim očima pitajući se kako tako uspešno podnosite stres gubitka nekoga ko Vam je bio najbliži. Sa druge strane, Vi ste shvatili da ste ućarili 70€ i sada pravite planove šta ćete sa tim novcem. Priroda se pobrinula da te pare ostanu kod Vas. Sreća, sreća, radost... Uživancija.

Epilog

Posle par nedelja se desilo nešto što Vas je poremetilo i gotovo Vam pomutilo razum.
Tog dana su se na vratima Vaše sobe pojavile dve prilike. Živojinka, medicinska sestra je stajala sa osmehom koji bi trebao da Vas oduševi. Međutim, ona je ušla ruku pod ruku sa nekim nepoznatim grmaljem od preko dva metra, za koga bi ste rekli da ima negde oko 40 godina.
Živojinka je progovorila:
"Gospodine, danas Vam je zaista srećan dan! Gledali smo kako patite usamljeni skoro četiri nedelje. Vama je teško pao gubitak cimera, to se vidi. Zbog toga smo odlučili da Vam dodelimo novog, kako bi Vam boravak u našoj ustanovi bio mnogo prijatniji.
Upoznajte našeg novog korisnika Joakima, koji je od danas Vaš cimer!"
Vama je zastala proteza u grlu. Oštrooki Joakim je to primetio, pa se jednim skokom našao pokraj Vas i jakim udarcem po Vašim leđima uspeo da Vam oslobodi disajne puteve. Od jačine njegovog udarca, proteza je izletela ne samo iz Vašeg grla, već i iz usta. Drugim skokom se već našao nazad pokraj Živojinke.
Vaša proteza je još letela u pravcu ugla sobe u koji je potom i udarila, otpočinjući svoj pad tačno na papuče koje koristite samo kada idete do toaleta, kada se Živojinka obratila Joakimu:
"Želimo Vam prijatan boravak!"
Učinilo Vam se da mu je namignula, ali Vam se sigurno nije učinilo da je on nju pljesnuo po zadnjici dok je ona zatvarala vrata. Vaša proteza je pala na one papuče, odbila se od njih i upala u noćnu posudu koju je koristio Vaš bivši cimer. Vrata su se zatvorila, pa ste prozborili:
"Izvini druže, a koliko ti imaš godina?"
On je zagrmeo:
"Pod jedan: mi nismo nikakvi drugovi! Ja sa tobom ne želim da imam išta!
Pod dva: ti ćeš da me slušaš i ima da bude sve kako ja kažem!"
Nasmejali ste se. Kako je smešan. Ko je on da Vama može bilo šta da naređuje? Međutim, Joakim se opet, brzinom svetlosti našao pokraj Vas. Snažno Vas je uhvatio za ruku i počeo da je zavrće. Činilo Vam se da čujete i neke koske kako krckaju. Niste bili sigurni da li se lome ili je to samo zbog reume. On je grmeo:
"Mislim da nisam bio dovoljno jasan. Ako me ne budeš slušao, biće svašta! Ja sam bio rvač 20 godina, u tajlandskom boksu sam 3 puta bio prvak sveta, a u džudou 2 puta prvak Evrope! Mogu da te savijem za pet sekundi, samo da znaš!"
Sada Vas je već zabolela ona uvrnuta ruka. Kroz suzice ste prozborili:
"A zato Vi izgledate mlađe? Jel to zbog bavljenja sportom?"
"Jeste, mamlazu jedan. Imam 83 godine i sad ću te slomiti! Samo da znaš - dve godine sam ležao u ćuzi zbog teških telesnih povreda. Prebio sam jednog mnogo opasnijeg mamlaza neg' što si ti. Nego, kaži ti meni: Jesi li me razum'o?"
Uz malo cviljenja ste odgovorili:
"Jao jesam.... Evo jesam, slušaću sve.... Samo me pusti..."
On Vas je uz pogled iz koga su izbijale munje konačno i pustio. Odprilike, to je bila Vaša celokupna konverzacija u sledećih nekoliko meseci. Naravno da ste u tih par meseci, tu i tamo dobijali i po koju ćušku od njega.
Ali, to Vam nije bio problem. Veći problemi su se nizali u društvenom životu male ali zlobne staračke društvene zajednice u domu.
Korpulentan Joakim je brzo zapao za skoro svako žensko oko prekriveno kataraktom i mrenom. U toku jednog ručka ste ostali bez apetita i niste mogli da pojedete onaj predivno podgrejan sutlijaš od čokolade i sardina skuvan pre tri dana. Razlog zašto ste pojeli samo tri kašike Vašeg omiljenog jela je ležao (bolje reći sedeo) za susednim stolom. U tom trenutku je Joakim pokazivao Margareti svoje ogromne šapurde. Demonstratiivno je pokazao kako samo jednom šakom može obujmiti njene odavno veštačke grudi.
Međutim, ni medicinsko osoblje suprotnog pola nije bilo imuno na Joakima. Zahvaljujući njegovom mladalačkom izgledu i snazi koja se krila u njegovim mišicama, mnoge negovateljice i medicinske sestre su mu se prosto bacale u naručje. Za Vas je to bilo neprihvatljivo ponašanje. Pobogu! One mogu da mu budu čukununuke!
Na sve to, Vi niste smeli nikome da ukažete. Pomoći nije bilo! Svaki put kada ste prozborili bi dobili ćušku.
Jedne noći se Joakim iskrao do Živojinkinih prostorija kako bi tamo sa njom dočekao jutro. Vi ste tada pomislili na svog bivšeg cimera.
Eh... Kakav je to lafčina bio! Nikada nećete zaboraviti kako Vam je pružio ruku da idete do toaleta. Kako ste zajedno kupili veknu hleba. Kako ste se šalili na račun medicinskih sestara. Kako ste skrivali malenog Čvorka u kupatilu. Ma... Boljeg čoveka od njega nije bilo u ovom domu. Ma kakvom domu? Čini Vam se da boljeg čoveka niste sreli u celom svom životu!
Obuzela Vas je strahovita tuga i čežnja. Šteta što on Više nije pokraj Vas. To bi bio pravi melem, pravi život.... A ne ovo!
Suza je počela lagano da Vam se sliva niz obraz. Posegnuli ste za maramicama. Pod rukom ste osetili papir i povukli ga prema sebi. Nisu to maramice. Pogledali ste i shvatili da ste iz fioke izvukli onaj Google AdSense ček na 70€ koji još niste unovčili.
Krenule su Vam još veće suze, a Vi ste ih brisali sa tim bezvrednim čekom.
[##arrow-left## Prvi deo]
[##arrow-left## Drugi deo]
[##arrow-left## Treći deo]

Коментари