Strip o Brus Liju?

Strip o Brus Liju?

Sredinom prošle godine je počeo da se prodaje prvi oficijalni strip u kojem je glavni junak Bruce Lee, jedan od legendarnih akcionih heroja mnogih (starijih) generacija. Scenaristi stripa su poznati holivudski producent i scenarista Jeff Kline i Bruce-ova rođena ćerka Shannon Lee. U ovom stripu koji se naziva Bruce Lee: The Dragon Rises, radnja se dešava u sadašnjosti u kojoj je naš junak još uvek živ, ali ne može da se seti ni ko je, ni šta se dešavalo u proteklih 40 godina.
Možete videti trejler za strip na ovom videu gde Shannon Lee lično govori o tom delu:
Ali, iako je rečeno da je ovo prvi zvanični strip na temu poznatog borca, filozofa, učitelja, pesnika, glumca i mislioca Bruce-a Lee-a, on se kao junak pojavljivao u mnogim drugim strip delima, a mnogima je bio i inspiracija.
Možda je njegovo prvo pojavljivanje u stripu bila reklama u "Rolling Stone"-u za film "U zmajevom gnezdu" (originalni naslov je "Enter the Dragon"). Zanimljiva činjenica vezana za ovaj film je da njegova premijera bila samo šest dana nakon tragične smrti glavnog junaka. Kakvo umeće je pokazao u tom filmu možete pogledati na ovom snimku:
Dakle, prvi strip o Brus Liju je bila reklama koja se pojavila u magazinu "Rolling Stone" septembra 1973g. (da podsetimo da je Bruce Lee preminuo 20.-tog jula 1973g.) i izgledao je upravo ovako:
"Roling Stone" septembar 1973g. - "Enter The Dragon"

Коментари